THE MEAT WAR // A GUERRA DA CARNE

🇺🇸 Recently reports were published from the result of a three years research involving 4 million people saying that eating red meat (beef and pork) is not direct related with illness and deaths. The analysis, according to the researchers, points that the link to red meat affecting health negatively is really small.
 Promptly medical and health institutions and organizations responded attacking and questioning the articles and conclusions that came from this new research. So, apparently, we have a new war started. Since World War II eating meat was considered as a privilege of high classes. Then on the 70’s, with the health revolution, red meat consuming dropped drastically and the higher the class less meat they eat.
 So the big question is: whom should we believe? On one hand we have the traditional studies saying that there’s no need for more studies on this field once there’s a consistency on relate eating red meat with problems to health. On the other hand, new information is brought to the scenario. New researchers affirm they did receive any outside fund to run the research, so there’s no conflict of interest. But there is one point all parts agree on: the risk of eating red meat affects the individual, it cannot be measured for a large group of people. So, at the end, it seems to be more about a personal choice to be made.
 This issue raises a very good point: it something that each one should decide for themselves. Just going with the crowd doesn’t mean it will be good for us. We must be responsible for our own decisions.
That's it.
Denison 

🇧🇷 Relatórios recentes foram publicados com o resultado de uma pesquisa de 3 anos envolvendo 4 milhões de pessoas, dizendo que comer carne vermelha (bovina e suína) não tem relação com doenças e morte. A análise aponta para uma ligação muito pequena entre carne afetando negativamente a saúde.
 Prontamente instituições e organizações médicas e relacionadas à saúde responderam atacando e questionando os artigos e conclusões da nova pesquisa. Aparentemente temos uma nova guerra. Desde a Segunda Guerra Mundial comer carne se tornou um privilégio das classes altas. A partir dos anos 70, o consumo de carne vermelha caiu e agora quanto mais alta a classe menos carne se consome.
 A grande questão é: em quem acreditar? Por um lado temos estudos tradicionais dizendo que não há necessidade de mais estudos no assunto já que há consistência em relacionar carne vermelha com problemas de saúde. Por outro lado, nova informação foi apresentada. Pesquisadores afirmam que não receberam recursos externos para a pesquisa e portanto não há conflito de interesses. Mas em um ponto as partes concordam: o risco de comer carne vermelha afeta o indivíduo, não pode ser medida em grande grupo de pessoas. Assim, no final, parece ter algo mais a ver com decisões pessoais.
 Esse assunto desperta um ponto: cada um deveria decidir por si mesmo. Seguir a opinião da multidão não significa que vai ser algo bom pra nós. Precisamos ser responsáveis em nossas próprias decisões. 
É isso.
Denison 

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